8 μυστικα για ενα ευτυχισμενο γαμο!

Δυστυχώς πολλοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγια. Τι μπορείς να κάνεις όμως ώστε ο δικός σου γάμος να είναι ευτυχισμένος και να κρατήσει; Ποια είναι τα μυστικά επιτυχίας μιας μακροχρόνιας δέσμευσης; Η ψυχολόγος Κρίστη Μηλιόρδου σου δίνει τις απαραίτητες συμβουλές... 

 

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...

1. Ένα από τα «μυστικά» ενός επιτυχημένου γάμου είναι η καθημερινή αμοιβαία προσπάθεια να μην αφήνετε ασήμαντα πράγματα να μπαίνουν ανάμεσά σας και να προκαλούν συγκρούσεις. Το ποιος θα βγάλει τα σκουπίδια ή θα πλύνει το αυτοκίνητο αν και φαντάζει αδύνατο μπορεί να οδηγήσει σε στιγμιαία σύγκρουση και τα επιχειρήματά σας να απειλήσουν ακόμη και το σεβασμό στο πρόσωπο του συντρόφου σας. 

 

2. Εξίσου σημαντικό είναι να λαμβάνετε από κοινού όλες τις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας. Θέλετε να κάνετε μια νέα σημαντική αγορά, να στείλετε τα παιδιά σε διαφορετικό σχολείο, να κάνετε μία ριψοκίνδυνη στροφή στην καριέρα σας; Αφού συζητήσετε μεταξύ σας επιλέξτε μαζί τι θα κάνετε με τα ζητήματα που σας απασχολούν έτσι ώστε να μη νιώσει κανείς από τους δυο ότι κυριαρχείται ή ότι η γνώμη του έχει μικρότερη βαρύτητα. 

 

3. Όπως είναι φυσικό, σε κάθε γάμο υπάρχουν και θέματα στα οποία ποτέ δεν θα συμφωνήσετε, αφού δεν παύετε να είστε δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Σ' αυτές τις περιπτώσεις αρκεστείτε στο να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε και να προχωρήσετε παρακάτω αποδεχόμενοι το γεγονός ότι θα υπάρξουν φορές που αυτό το βήμα θα κριθεί απαραίτητο. 

 

4. Μην αμελήσετε επίσης να διαθέσετε αρκετό χρόνο ο ένας στον άλλον. Ο χρόνος αυτός είναι ωφέλιμο να είναι ποιοτικός. Μια μέρα οι δυο σας μακριά από τη ρουτίνα και τους περισπασμούς μπορεί να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα της αγάπης στη σχέση σας και να σας θυμίσει τον πρώτο καιρό της γνωριμίας και τα πρώτα σκιρτήματα που αισθανθήκατε. 

 

5. Καθοριστικό στη διατήρηση της σχέσης σας είναι να δεχτείτε να παραιτηθείτε και να παραδεχτείτε πως κάνετε λάθος. Μερικές φορές θα χρειαστεί να αφήσετε τον εγωισμό σας στην άκρη και να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που λέει ο σύντροφός σας είναι πράγματι το σωστό. Αν είστε και οι δύο πρόθυμοι γι' αυτό τότε θα ξεφύγετε εύκολα από μια δύσκολη κατάσταση. 

 

6. Επιπρόσθετα, μην προσπαθήσετε να αλλάξετε το σύντροφό σας. Είναι αυτός που είναι και η συνεχής προσπάθεια να αλλάξει θα τον κάνει να αισθανθεί ανεπιθύμητος. Αποδεχτείτε τις πιθανές αδυναμίες του και εκτιμήστε τις διαφορές μεταξύ σας ή ακόμη καλύτερα κάντε εσείς την αλλαγή. 

 

7. Βασικό συστατικό ενός επιτυχημένου γάμου είναι και η επικοινωνία. Αυτό προϋποθέτει να λύνετε τις διαφωνίες σας με συζήτηση κι όχι με φωνές ή καυγάδες. Με σεβασμό μπορείτε να συνεννοηθείτε καλύτερα. Διατηρείστε την οικειότητα ως μέρος του γάμου σας ενθυμούμενοι ότι το πρόσωπο που έχετε δίπλα σας είναι αυτό με το οποίο θέλετε να μοιραστείτε τη ζωή σας, το οποίο σημαίνει να αφήσετε τις αναστολές και να αισθανθείτε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. 

 

8. Μη θεωρήσετε ποτέ το σύντροφό σας δεδομένο. Μη σταματήσετε να γεννάτε ιδέες που θα αναβιώνουν τη σχέση σας. Κάντε γι' αυτόν ό,τι θα κάνατε για να τον κερδίσετε, εκπλήξεις, δώρα ή κάτι που ξέρετε ότι τον ευχαριστεί. 

 

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να κάνουν το γάμο σας ευτυχισμένο. Όσα περισσότερα πράγματα κάνετε ο ένας για τον άλλον τόσο πιο ευχάριστη θα είναι η κοινή σας ζωή.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ...!!!

9 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..!!!τεστ

Ενα ακομα ψυχολογικο τεστακι....!!!!!! Απαντηστε με προσοχη στις παρακατω 9 ερωτησεις..   1. Βλέπετε μια σκάλα. πως είναι; Την ανεβαίνετε; 2. Βλέπετε ένα σπίτι περιγράψτε το (π.χ. παλιό/καινούργιο). Θα μπείτε μέσα; 3. Βλέπετε μια αρκούδα πως την αντιμετωπίζετε; 4. Βλέπετε έναν δρόμο....
>

ΤΕΣΤ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ!

  Απαντήστε πρώτα στις παρακατω ερωτήσεις,επειτα βγάλτε τη βαθμολογία για τισ απαντήσεις σας και δείτε τα αποτελέσματα...!καλη επιτυχία!!!!   ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ   1. Πότε νοιώθεις ότι είσαι στα καλύτερά σου? α) το πρωί β) μεταξύ απογεύματος και νωρίς το βράδυ γ) αργά τη νύχτα     2....
>

ΜΑΘΕ ΤΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ..!

  ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ: Όσοι γεννήθηκαν 1, 10, 19, 28 του μήνα ΠΑΙΟΝΙΑ: Οι γεννημένοι 2, 11, 20, 29 του μήνα ΛΑΘΥΡΟΣ: Αν γεννήθηκες 3,12, 21, 30 του μήνα. ΚΥΑΝΟΣ Ή ΜΠΛΟΥΕ: Όσοι γεννήθηκαν 4, 13,22, 31 του μήνα ΙΡΙΣ: Στις 5, 14,23 του μήνα ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ: Αν γεννήθηκες στις 6,15, 24 του μήνα ΟΡΧΙΔΕΑ: Οι...
>

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΟΥ???

  Ανάλογα με την ημέρα της γέννησής σας… δείτε τι άνθρωπος είστε και τι μπορείτε να κάνετε! ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1η TOY MHNA ΣYMBOΛO: Η ΠΗΓΗ Αν έχετε γεννηθεί την 1 του μήνα, το ατλάντειο σύμβολό σας είναι η Πηγή. Είστε από τη φύση σας αυθόρμητοι και πολλές φορές παρορμητικοί....
>

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΟΡΤΕΣ.!

  Η ερώτηση είναι:   Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο  και γύρω σου υπάρχουν 4 πόρτες: μία Λευκή, μία Μαύρη, μία Μπλε και μια Ροζ..... Με ποιά σειρά τις ανοίγεις και τι βλέπεις πίσω από αυτές τις πόρτες; Έχεις το δικαίωμα να μην ανοίξεις κάποια εάν δεν θέλεις.   ΜΗΝ...
>