ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟ..!!!

 

Ένας ευτυχισμένος γάμος είναι σίγουρο πως σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένη, υγιής και σοφή ενώ ένας δυστυχισμένος γάμος σε κάνει να νιώθεις δυστυχισμένη.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως γενικότερα οι άνθρωποι είναι όλο και λιγότερο ικανοποιημένοι με το γάμο τους όσο περνάνε τα χρόνια.

Ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι μετά από χρόνια οι άνθρωποι δε βλέπουν τα προβλήματά τους αρκετά αντικειμενικά. Λέγεται, όμως, πως μία γραπτή έκθεση μπορεί να βοηθήσει πολύ.


Το πείραμα έκανε μία καθηγήτρια ψυχολογίας στο Northwestern σε 120 ζευγάρια τα οποία ήταν παντρεμένα από 1 μήνα μέχρι 50 χρόνια. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά για όλων των ειδών τα ζευγάρια.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος οι σύζυγοι έπρεπε να γράψουν τα στοιχεία ενός ευτυχισμένου γάμου (όποια κι αν ήταν αυτά για τον καθένα) όπως επίσης και την πιο μεγάλη διαφωνία τους κατά τους 4 περασμένους μήνες. Στη συνέχεια 60 από τα ζευγάρια ξόδεψαν άλλα 7 λεπτά προκειμένου να γράψουν για τη συγκεκριμένη διαφωνία από τη μεριά ενός τρίτου προσώπου. Οι υπόλοιποι 60 δεν έκαναν το δεύτερο μέρος της εργασίας.

Όλο αυτό το πείραμα επαναλαμβανόταν κάθε τέσσερις μήνες για 2 χρόνια.

Παρόλο που τα ζευγάρια και από τις δύο ομάδες τσακώνονταν το ίδιο συχνά, τα ζευγάρια που έγραφαν την επιπλέον έκθεση των 7 λεπτών ήταν λιγότερο αναστατωμένα από τους καβγάδες τους και ήταν περισσότερο ικανοποιημένα, παθιασμένα και ερωτευμένα.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας που έκανε το πείραμα είπε: “Το να έχεις έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο είναι σημαντικό και για εσένα τον ίδιο. Σε κάνει πιο ευτυχισμένο και υγιή. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν σου, το να σπαταλάς 7 λεπτά, τρεις φορές το χρόνο, για να γράψεις την παραπάνω έκθεση, είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που θα μπορούσες να κάνεις για το γάμο σου”.

Η παραπάνω έρευνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Αν αναλογιστείς πόσο σημαντικό είναι να είσαι ευτυχισμένη μέσα στο γάμο σου, τότε σίγουρα μπορείς να πείσεις το σύντροφό σου να γράφετε μια επτάλεπτη εκθεσούλα κάθε φορά που έχετε έναν μεγάλο καβγά. Δε χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις..

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ...!!!

9 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..!!!τεστ

Ενα ακομα ψυχολογικο τεστακι....!!!!!! Απαντηστε με προσοχη στις παρακατω 9 ερωτησεις..   1. Βλέπετε μια σκάλα. πως είναι; Την ανεβαίνετε; 2. Βλέπετε ένα σπίτι περιγράψτε το (π.χ. παλιό/καινούργιο). Θα μπείτε μέσα; 3. Βλέπετε μια αρκούδα πως την αντιμετωπίζετε; 4. Βλέπετε έναν δρόμο....
>

ΤΕΣΤ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ!

  Απαντήστε πρώτα στις παρακατω ερωτήσεις,επειτα βγάλτε τη βαθμολογία για τισ απαντήσεις σας και δείτε τα αποτελέσματα...!καλη επιτυχία!!!!   ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ   1. Πότε νοιώθεις ότι είσαι στα καλύτερά σου? α) το πρωί β) μεταξύ απογεύματος και νωρίς το βράδυ γ) αργά τη νύχτα     2....
>

ΜΑΘΕ ΤΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ..!

  ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ: Όσοι γεννήθηκαν 1, 10, 19, 28 του μήνα ΠΑΙΟΝΙΑ: Οι γεννημένοι 2, 11, 20, 29 του μήνα ΛΑΘΥΡΟΣ: Αν γεννήθηκες 3,12, 21, 30 του μήνα. ΚΥΑΝΟΣ Ή ΜΠΛΟΥΕ: Όσοι γεννήθηκαν 4, 13,22, 31 του μήνα ΙΡΙΣ: Στις 5, 14,23 του μήνα ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ: Αν γεννήθηκες στις 6,15, 24 του μήνα ΟΡΧΙΔΕΑ: Οι...
>

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΟΥ???

  Ανάλογα με την ημέρα της γέννησής σας… δείτε τι άνθρωπος είστε και τι μπορείτε να κάνετε! ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1η TOY MHNA ΣYMBOΛO: Η ΠΗΓΗ Αν έχετε γεννηθεί την 1 του μήνα, το ατλάντειο σύμβολό σας είναι η Πηγή. Είστε από τη φύση σας αυθόρμητοι και πολλές φορές παρορμητικοί....
>

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΟΡΤΕΣ.!

  Η ερώτηση είναι:   Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο  και γύρω σου υπάρχουν 4 πόρτες: μία Λευκή, μία Μαύρη, μία Μπλε και μια Ροζ..... Με ποιά σειρά τις ανοίγεις και τι βλέπεις πίσω από αυτές τις πόρτες; Έχεις το δικαίωμα να μην ανοίξεις κάποια εάν δεν θέλεις.   ΜΗΝ...
>