ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΚΚΕΔΕΣ!

ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΛΑΓΩΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΛΕΚΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΤ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ,...!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΑΧΤΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΕΚΚΕΔΕΣ.!

Σκουριά

 

Οι λεκέδες από σκουριά στα υφάσματα εξαφανίζονται αν τους σκεπάσετε με ένα μείγμα από αλάτι και χυμό λεμονιού. Αφήστε το να δράσει μερικά λεπτά και μετά ξεπλύντε το.  


Κραγιόν
Εξαφανίζονται αν τους τρίψουμε με ένα βαμβάκι βρεγμένο σε αιθέρα. Αφού τα πλύνετε και στεγνώσουν, βουτήξτε τα σε νερό με οξυζενέ ( 5 λίτρα νερό με 5 κουταλιές οξυζενέ). 

Γρασίδι 
Αν ο λεκές είναι μεγάλος τρίψτε τον μαλακά με άσπρο οινόπνευμα, ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και πλύνετε κανονικά. Αν δεν καθαρίσει μουλιάστε το σε κρύο νερό και μετά πλύνετέ το με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, στο οποίο θα προσθέσετε λίγο αξυζενέ και τέλος ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό και λίγο ξύδι.

Μανό 
Για να καθαρίσετε το βερνίκι νυχιών που έπεσε σε βαμβακερό ύφασμα, βάλτε ασετόν σ' ένα πανάκι και μ' αυτό τρίψτε τον λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί. Παράλληλα, κάτω από το ύφασμα που έχει τον λεκέ, έχετε φροντίσει να βάλετε πανί για να απορροφάει το ασετόν. Επίσης, αν το πανάκι με το οποίο καθαρίζετε τον λεκέ λερώνεται, να το αλλάζετε.Μετά πλένετε το ρούχο σας κανονικά. 

Αίμα
Αν ο λεκές είναι ακόμη φρέσκος απομακρύνετέ τον ρίχνοντας άφθονο κρύο τρεχούμενο νερό στην πίσω πλευρά του.Αν ο λεκές παραμένει ή είναι παλιός, μουλιάστε το ρούχο σε μια λεκάνη με κρύο αλατισμένο νερό (2 κουταλιές σούπας αλάτι ανά λίτρο νερού) για 2-3 ώρες. Στο διάστημα αυτό ανανεώνετε το αλατισμένο νερό διαρκώς μέχρι να παραμένει διαυγές. Κατόπιν πλύνετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο με απορρυπαντικό .

Κρασί 
Χρησιμοποιείστε απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνετε το υγρό. Καλύψτε το λεκέ με αλάτι και αφήστε το να απορροφήσει το κρασί για 30 περίπου λεπτά.Καθαρίστε το λεκέ με λίγο απορρυπαντικό και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Τέλος, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

Χυμός φρούτων 
Ξεπλύνετε το λεκέ από την ανάποδη πλευρά με κρύο νερό. Μουλιάστε το ρούχο για μια νύχτα μέσα σε 5 λίτρα νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 1  μεζούρα απορρυπαντικό της επιλογής σας και σε  θερμοκρασία όσο επιτρέπει η ετικέτα του ρούχου. Ελέγχετε πάντα αν το ρούχο ξεβάφει κάνοντας μια δοκιμή σε ένα εσωτερικό τμήμα του. Πλύνετε το ρούχο όπως συνήθως.

Λαδομπογιά
Αντιμετωπίστε άμεσα το λεκέ πριν στεγνώσει. Γυρίστε το ύφασμα από την ανάποδη πλευρά. Ρίξτε λίγο αραιωτικό της μπογιάς που χρησιμοποιήσατε (πχ white spirit) πίσω από το λεκέ. Ελέγχετε πάντα αν το ρούχο ξεβάφει κάνοντας μια δοκιμή σε ένα εσωτερικό τμήμα του. Πιέστε το λεκέ πάνω σε ένα καθαρό ύφασμα ή 2-3 στρώματα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τη μπογιά. Πλύνετε το ρούχο με απορρυπαντικό στην θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα.

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ...!!!

9 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ..!!!τεστ

Ενα ακομα ψυχολογικο τεστακι....!!!!!! Απαντηστε με προσοχη στις παρακατω 9 ερωτησεις..   1. Βλέπετε μια σκάλα. πως είναι; Την ανεβαίνετε; 2. Βλέπετε ένα σπίτι περιγράψτε το (π.χ. παλιό/καινούργιο). Θα μπείτε μέσα; 3. Βλέπετε μια αρκούδα πως την αντιμετωπίζετε; 4. Βλέπετε έναν δρόμο....
>

ΤΕΣΤ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ!

  Απαντήστε πρώτα στις παρακατω ερωτήσεις,επειτα βγάλτε τη βαθμολογία για τισ απαντήσεις σας και δείτε τα αποτελέσματα...!καλη επιτυχία!!!!   ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ   1. Πότε νοιώθεις ότι είσαι στα καλύτερά σου? α) το πρωί β) μεταξύ απογεύματος και νωρίς το βράδυ γ) αργά τη νύχτα     2....
>

ΜΑΘΕ ΤΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ..!

  ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ: Όσοι γεννήθηκαν 1, 10, 19, 28 του μήνα ΠΑΙΟΝΙΑ: Οι γεννημένοι 2, 11, 20, 29 του μήνα ΛΑΘΥΡΟΣ: Αν γεννήθηκες 3,12, 21, 30 του μήνα. ΚΥΑΝΟΣ Ή ΜΠΛΟΥΕ: Όσοι γεννήθηκαν 4, 13,22, 31 του μήνα ΙΡΙΣ: Στις 5, 14,23 του μήνα ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ: Αν γεννήθηκες στις 6,15, 24 του μήνα ΟΡΧΙΔΕΑ: Οι...
>

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΟΥ???

  Ανάλογα με την ημέρα της γέννησής σας… δείτε τι άνθρωπος είστε και τι μπορείτε να κάνετε! ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1η TOY MHNA ΣYMBOΛO: Η ΠΗΓΗ Αν έχετε γεννηθεί την 1 του μήνα, το ατλάντειο σύμβολό σας είναι η Πηγή. Είστε από τη φύση σας αυθόρμητοι και πολλές φορές παρορμητικοί....
>

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΟΡΤΕΣ.!

  Η ερώτηση είναι:   Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο  και γύρω σου υπάρχουν 4 πόρτες: μία Λευκή, μία Μαύρη, μία Μπλε και μια Ροζ..... Με ποιά σειρά τις ανοίγεις και τι βλέπεις πίσω από αυτές τις πόρτες; Έχεις το δικαίωμα να μην ανοίξεις κάποια εάν δεν θέλεις.   ΜΗΝ...
>