ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...!!

2013-03-26 17:39

 

Η ειδική στην ανθρώπινη συμπεριφορά δόκτωρ Wendy Walsh  αναλύει στο βιβλίο της «The 30-Day Love Detox», 5 μύθους, οι οποίοι πιστεύει ότι κρατούν τις γυναίκες μακριά από μια σχέση. Ας τους διαβάσουμε:

Το γρήγορο και εύκολο σεξ είναι παντού

Στις μέρες μας οι περισσότεροι πιστεύουν πως το σεξ είναι κάτι πολύ εύκολο που ακολουθεί την πραγματοποίηση ενός ραντεβού. Πολλές κοπέλες λοιπόν αναγκάζονται να προχωρήσουν στο σεξ χωρίς να είναι έτοιμες μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν πως οι άλλοι συνομήλικοι τους κάνουν περισσότερο σεξ από αυτές. Αγχώνονται λοιπόν μη μείνουν πίσω και προχωρούν πιο γρήγορα σε μια σεξουαλική επαφή, η οποία είναι πολύ πιθανόν να μην καταλήξει σε σχέση. Η Walsh αναφέρει χαρακτηριστικά: « Πιστεύω ότι όταν πρόκειται για σεξ υπάρχουν δύο αγορές που μπορούμε να διακρίνουμε. Η μια πουλάει σεξ πολύ πιο φτηνά ανταλλάσσοντας το με ένα ποτό ή με ένα καλοδιατυπωμένο φλερτ και η άλλη, η οποία χρεώνει ένα υψηλότερο τίμημα όπως η αγάπη, η φροντίδα, η προσοχή ή η δέσμευση». Μαντέψτε πιο θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί μια καλή σχέση!

Η σεξουαλική χημεία βοηθάει στις σχέσεις

Πολλές φορές οι γυναίκες πιστεύουν πως αν προχωρήσουν γρήγορα στο σεξ με τον άνθρωπο που βγαίνουν θα καταλάβουν πιο εύκολα αν ταιριάζουν με αυτόν, τουλάχιστον σεξουαλικά και αν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν πιο ισχυρό δεσμό. Η Walsh διαφωνεί υποστηρίζοντας πως είναι πολύ πιθανό οι άνδρες να έχουν δημιουργήσει αυτόν τον μύθο για να παρασύρουν τις γυναίκες στο κρεβάτι και παραθέτει μια έρευνα που εξέτασε γύρω στα 2000 ζευγάρια για τον συγκεκριμένο λόγο. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο καθώς το σεξ μπερδεύει τον εγκέφαλο και τον αναγκάζει να κρίνει μόνο με σεξουαλικά κριτήρια, παραμερίζοντας έτσι τους άλλους επίσης πολύ σημαντικούς παράγοντες που στηρίζουν μια σχέση. Το πολύ καυτό σεξ λοιπόν στην αρχή μιας σχέσης ίσως είναι ο προάγγελος της καταστροφής σύμφωνα με την επιστήμη!

 

Οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές ανάγκες

Έχουν αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με αυτές που έχουν οι άντρες. Η Walsh υποστηρίζει πως η γυναικεία ανάγκη δεν είναι τόσο σωματική αλλά πιο πολύ ψυχολογική. «Προφανώς όταν μια γυναίκα βλέπει έναν ελκυστικό άντρα θέλει να προχωρήσει στο σεξ μαζί του αλλά για να καταλάβετε τι εννοώ πρέπει να εξετάσετε το τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα χωρίζει. Εκεί οι ανάγκες τις διαφοροποιούνται από έναν άντρα καθώς αυτή δεν μπορεί να ευχαριστηθεί τόσο εύκολα με το πορνό και την αυτοϊκανοποίηση όπως ο άντρας», υπογραμμίζει η δόκτωρ. Η γυναίκα χρειάζεται περισσότερο την στήριξη και την εμπιστοσύνη και όταν το αρνείται αυτό σπάνια μπορεί να δημιουργήσει σχέση.

 

Το σεξ οδηγεί στην αγάπη και στην μακρόχρονη συνύπαρξη

«Το ότι θα προχωρήσεις στο σεξ γρήγορα με έναν άντρα δεν σημαίνει ότι αυτός θα ενδιαφερθεί περισσότερο στη συνέχεια από ότι πριν την σεξουαλική πράξη», υποστηρίζει η Walsh. Μια μελέτη έδειξε πως όσο πιο νωρίς σε μια σχέση γίνει το σεξ τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κρατήσει αυτή η σχέση για πολύ καιρό. Συνήθως οι άντρες ερωτεύονται λόγω της εμπιστοσύνης και όχι λόγω του καλού σεξ. Ίσα ίσα που οι περισσότεροι άντρες όταν κάνουν σεξ, λίγο καιρό μετά την γνωριμία τους με μια γυναίκα, δεν είναι τόσο δεμένοι και αρχίζουν να ψάχνουν τον επόμενο στόχο τους.

 

Η πολυγαμία μπορεί να απενεργοποιηθεί

Το να προτιμάς να κοιμάσαι με πολλούς άντρες για να ζήσεις πολλά πριν αποφασίσεις να δεσμευτείς είναι μια επιλογή δική σου. Το να σταματήσει όμως αυτό όταν αποφασίσεις να μείνεις με έναν άντρα δεν είναι και τόσο εύκολο. Σύμφωνα με την Δρ Walsh το σώμα μας εκπαιδεύεται για το οτιδήποτε. Έτσι όταν συνηθίζεις να κοιμάσαι με πολλούς διαφορετικούς συντρόφους στην συνέχεια δεν μπορείς να αποβάλεις αυτήν την ευχαρίστηση καθώς το σώμα σου ικετεύει ι αυτό. Ο μόνος τρόπος να εκπαιδευτείς στην μονογαμία είναι να έχεις μακροχρόνια σχέση ή αποχή από το σεξ.

 

Τέλος η συγγραφέας του βιβλίου σημειώνει πως η συγκεκριμένη δουλειά έγινε, όχι για να επισημάνει τα λάθη των γυναικών και να τις κατηγορήσει γι αυτά, αλλά για να τους υπενθυμίσει πόσο καταπληκτικά πλάσματα είναι!